Facebook

Teljeskörű labor

Szolgáltalásaimat 2017. májusától térítéses laborvizsgálatokkal bővítettem. Teljeskökrű labodiagnosztika áll a bejelenkezők részére.

Vérvételi Csomagok a szervezet állapotának felmérésére, információ a létfontosságú belső szervek működéséről:

Élni jó Csomag (általános szűrővizsgálat)
Vizsgálati panelünket olyan embereknek ajánljuk, akiknek panasza nincs, de szeretnének egy áttekintő képet kapni testük alapvető funkcióiról.

Az „Élni jó” csomag tájékoztat létfontosságú belső szervek, úgymint a vérképző rendszer, máj és vese működéséről. Tartalmazza a fontosabb enzimek (GOT, GPT, γGT, alkalikus foszfatáz) és lebontási termékek (karbamid, húgysav, kreatinin) vizsgálatát. A szénhidrát-, fehérje-, és zsír-anyagcsere állapotáról is fontos információt ad, valamint a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok jelzésében nyújt segítséget.

Amennyiben a lelet eltérést nem mutat, javasoljuk a vizsgálatokat évente elvégeztetni.
Hormonzavar csomag
Csomagunkat ajánljuk azoknak a pácienseinknek, akik szeretnék kideríteni, hogy különféle panaszaik, tüneteik hátterében hormonális eredetű okok húzódnak-e meg. Így pl. érdemes többek között meddőség, hajhullás, bőrproblémák, változókori panaszok, PCOS gyanúja, illetve hormonzavarra utaló egyéb jelek esetén elvégeztetni a benne foglalt vizsgálatokat.

A panel tartalmazza általános, a szervezet működését tükröző vizsgálatok (máj- és veseműködés, fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcsere, vasháztartás, ionok, gyulladásos paraméterek) mellett a jellemző nemi hormonok (FSH, LH, ösztradiol, progeszteron, prolaktin és tesztoszteron), valamint a D-vitamin laboratóriumi vizsgálatát.

A csomagban levő hormonvizsgálatok nagy része menstruációs ciklustól függő, ezért igénybevételük előtt ajánlott kikérni nőgyógyász szakorvos, illetve a kezelőorvos tanácsát a vérvétel napját illetően.

Az eredmények birtokában pedig keresse fel kezelőorvosát, vagy nőgyógyász/endokrinológus szakorvost, aki személyre szabott értékelést nyújthat."
Cukorbetegek monitorozása
A cukorbetegség diagnosztizálása után meghatározzák a kezelési módot, a diétát, valamint az életmódváltásra is javaslatot tesznek, pl: mozgás beiktatása a mindennapokba.  Ezek betartása különösen fontos a cukorbetegség szövődményeinek elkerülése érdekében.

A terápiás célok megvalósulását laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrzik 3 - 6 havonta. A cukorbetegségben szenvedő pácienseink számára összeállított csomagunk ezt a célt szolgálja. Előnye, hogy a laboreredményei, bármikor elérhetők, összehasonlíthatók, hiszen e-mailben küldjük, így azok letölthetők, tárolhatók adathordozón, vagy a számítógépen.

Ez megkönnyíti annak ellenőrzését, hogy mennyire sikeres a diéta, ill. az életmódváltás. Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy a különböző laborokban készült eredmények nem hasonlíthatók össze, mivel a laboratóriumok más-más mérési módszerekkel dolgoznak.
Hajhullás csomag
A vizsgálati csomagot azon pácienseinknek ajánljuk, akik szeretnék kideríteni, milyen okok állhatnak hajhullásuk hátterében. A probléma szerteágazó, és csak részben vizsgálható laboratóriumi módszerekkel – ezeket tartalmazza panelünk, mely mindkét nem számára igénybe vehető.

A csomag magába foglalja a máj- és pajzsmirigyműködés vizsgálatát, kutatja az inzulinrezisztencia esetleges jeleit, ásványi anyag- és hiányállapotokat (vas, cink, D-vitamin), valamint a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat, gócokat.

Ha a hajhullás mellett egyéb panaszok, tünetek is jelentkeznek, további vizsgálatokra (laboratóriumi, és más jellegű) lehet szükség. Ez esetben, illetve az elkészült laboratóriumi eredmények birtokában javasolt bőrgyógyász/hajgyógyász szakorvost felkeresni a célzott, személyre szabott megoldás érdekében.
Tumormarker csomag férfiaknak I
Vizsgálati csomagunk segítségével fény derülhet olyan daganatok előfordulására a szervezetben, amelyek a férfiakat leggyakrabban érinthetik.

Tartalmazza a máj, here, prosztata, vastagbél, tüdő elváltozásai esetén megemelkedő tumormarkerek laboratóriumi mérését.

A panelt elsősorban azon férfi pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra van szükség az emelkedés okának kiderítésére.
Tumormarker csomag férfiaknak II
Ez a panelünk a tumormarkerek szélesebb skáláját tartalmazza, melyek segítségével diagnosztizálható számos daganat-típus.

Csomagunk részeként vizsgáljuk a májban, vastagbélben, tüdőben, herében, hasnyálmirigyben, gyomorban, prosztatában és húgyhólyagban kialakuló elváltozásokkal, valamint a melanoma malignummal összefüggő tumormarkereket.

A vizsgálatok elvégzését elsősorban azoknak a férfi pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra van szükség az emelkedés okának kiderítésére.
Tumormarker csomag hölgyeknek I
Vizsgálati csomagunk segítségével fény derülhet olyan daganatok előfordulására a szervezetben, amelyek a nőket leggyakrabban érinthetik.

Tartalmazza a máj, petefészek, emlő, vastagbél, tüdő elváltozásai esetén megemelkedő tumormarkerek laboratóriumi mérését. Része az ún. ROMA score számítása, mely a petefészekrák kialakulásának kockázatát jelző érték.

A panelt elsősorban azon női pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra van szükség az emelkedés okának kiderítésére.
Tumormarker csomag hölgyeknek II
Ez a panelünk a tumormarkerek szélesebb skáláját tartalmazza, melyek segítségével diagnosztizálható számos daganat-típus.

Csomagunk részeként vizsgáljuk a májban, vastagbélben, tüdőben, petefészekben, emlőkben, hasnyálmirigyben, gyomorban és húgyhólyagban kialakuló elváltozásokkal, valamint a melanoma malignummal összefüggő tumormarkereket. A ROMA score számítása által pedig nagy valószínűséggel jelezhető a petefészekrák kialakulásának kockázata.

A vizsgálatok elvégzését elsősorban azoknak a hölgy pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra van szükség az emelkedés okának kiderítésére.
After - Party Csomag (STD/STI vizsgálat)
STD/STI: nemi úton átvihető betegségek/fertőzések

Hepatitis, HIV vizsgálat előtt! Fontos információk!!
Szexuális érintkezés során több mint 30-féle kórokozóval fertőződhetünk.


Az STD/ STI (nemi úton átvihető betegségek/fertőzések) szűrése különösen fontos, hiszen a lappangási idő különböző. A szervezetbe jutott kórokozók által okozott fertőzések lehetnek teljesen tünetmentesek (pl:HIV fertőzés), vagy rövidebb lappangási idő jellemző rájuk, de az életet szintén súlyosan veszélyeztető következményekkel járhatnak ( pl: szifilisz, ahol az első tünetek  10-90, de leggyakrabban 15-21 nap elteltével jelennek meg), vagy rendszeresen kiújulhatnak (pl: herpesz).

A WHO adatai szerint :
 • NAPONTA, több mint 1millió ember szerez szexuális úton terjedő fertőzéseket ( STD/STI)
 • Több mint 530 millió ember betegedett meg a HSV2 genitális herpesz vírustól,
 • 290 millió nő betegedett meg a HPV kórokozótól
 • Becslések szerint 500 millió ember fertőződik meg évente az alábbi 4 szexuális úton terjedő betegségek egyikétől: chlamydia, gonorrhoea, szifilisz és trichomoniasis

Érdemes komolyan venni Önmagunk és a leendő partnerünk, szerelmünk védelmét! Egy időben elvégzett vérvétellel megelőzhetők a komolyabb problémák.

Csomagunk tartalmazza a leggyakoribb STD (nemi úton átvihető betegségek) kórokozók vérből történő kimutatását: szifilisz, hepatitisz (B és C vírus), valamint az AIDS (HIV)kórokozóinak szűrését. Kiegészítésként kérhető mellé herpeszvírusok (HSV 1, 2) kimutatására irányuló vizsgálat is., hölgyeknél kiegészítve HCG-vel (terhesség igazolására irányuló vizsgálat). Ezen kórokozók súlyos tüneteket okozhatnak, komoly szövődményekkel (meddőség, ízületi, szemészeti problémák).
Minden esetben gondolni kell arra a régi megállapításra, illetve figyelmeztetésre, hogy ahol egy nemi-betegséget találunk, ott keresni kell a többit. Az ok a fertőzés módjának azonossága mellett az első, pl. herpeszes elváltozás okozta felületi sérülés, amely behatolási kapu más kórokozók, pl. a HIV vírus számára.

A panelt akkor ajánljuk elvégeztetni, ha:

 • szexuális együttlétkor nem használtak óvszert,
 • partnereiket gyakran váltogatják,
 • két férfi között történt szexuális kapcsolat,
 • a nemi szervek táján kiütés, váladékozás, viszketés, fájdalom, illetve a testen bárhol, más okkal nem magyarázható kiütés, nyirokcsomó megnagyobbodás, láz, hasmenés, hányinger, hányás jelentkezik,
 • egyáltalán gyanúja van arra, hogy megfertőződhetett.

Érdemes a csomagot a partnerrel együtt igénybe venni, elejét véve az esetlegesen jelenlévő fertőzések továbbadásának.

Panaszok, a fertőződés alapos gyanúja, illetve pozitív eredményű laboratóriumi lelet esetén keressen fel bőr-és nemigyógyász szakorvost.

Menedzser Csomag
„Menedzser” csomagunk segítségével felmérheti egészségi állapotát-egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap a szervezet működéséről.

Ajánljuk mindazoknak, akik hajszolt életvitelükből adódóan fokozott kockázattal bírnak  különböző betegségek kialakulására.

A panel tájékoztat belső szerveink, úgymint a máj, hasnyálmirigy, vese, vérképző rendszer és a pajzsmirigy működéséről.  Tartalmazza a fontosabb enzimek (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz, CK, alfa-amiláz), lebontási termékek (karbamid, húgysav, kreatinin), valamint ionok vizsgálatát. Információt nyújt a csont-, illetve vasháztartás állapotáról. Képet kapunk a szív-érrendszeri rizikófaktorokról (zsíranyagcsere, CRP, vércukor), továbbá a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról.

Amennyiben a lelet eltérést nem mutat, javasoljuk a vizsgálatokat évente elvégeztetni.
Egészség 50+ Csomag Férfiaknak
Vizsgálati panelünket 50 év feletti férfiak számára ajánljuk.

Tájékoztat a belső szervek (máj, vese, szív- és vázizomzat, hasnyálmirigy), csont- és vasanyagcsere, a vérképzés, ionháztartás állapotáról. Segítséget nyújt az esetlegesen meglévő cukorbetegség, reumás megbetegedések, valamint a pajzsmirigy betegségeinek kimutatásában. Tartalmazza a prosztata rendellenességeinek diagnosztikájában fontos PSA (prosztata specifikus antigén) és a fő férfi nemi hormon, a tesztoszteron vizsgálatát.

Amennyiben a lelet eltérést nem mutat, javasoljuk a vizsgálatokat évente elvégeztetni.
Egészség 50+ Csomag Hölgyeknek
Vizsgálati panelünket 50 év feletti hölgyek számára ajánljuk.

Tájékoztat a belső szervek (máj, vese, szív- és vázizomzat, hasnyálmirigy), csont- és vasanyagcsere, a vérképzés, ionháztartás állapotáról. Segítséget nyújt az esetlegesen meglévő cukorbetegség, reumás megbetegedések, valamint a pajzsmirigy betegségeinek kimutatásában. Tartalmazza a változókorral járó hormonális eltérések (FSH, ösztradiol) vizsgálatát.

Amennyiben a lelet eltérést nem mutat, javasoljuk a vizsgálatokat évente elvégeztetni.
Páros vérvételi csomag
A Páros csomagot olyan 16 és 50 év közötti hölgyek, illetve urak számára ajánljuk, akiknek nincs különösebb panasza, de mégis szeretnének képet kapni szervezetük aktuális állapotáról. A panel tartalmazza a máj, vese, vérképző rendszer, hasnyálmirigy és pajzsmirigy laboratóriumi vizsgálatait, tájékoztatást nyújt a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréről és a vasháztartásról. Általa fény derülhet a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokra. Vizsgálja a fontosabb ionok és a D-vitamin mennyiségét.
Babaváró Csomag
Vizsgálati csomagunkat olyan hölgyek számára ajánljuk, akik a közeljövőben kisbabát terveznek.  A meddőség hátterében álló okok kiderítésében is segítséget nyújt.

A vizsgálatsor magában foglal általános vizsgálatokat (vérkép, vércukor, máj-és veseműködés, ionok, vas-és zsíranyagcsere), gyulladással (CRP, süllyedés) és véralvadással (prothrombin, APTI) összefüggő méréseket, a pajzsmirigy (TSH) és hormonháztartás vizsgálatát, illetve inzulin rezisztencia esetleges fennállásának kimutatását. A csomag része a sikeres teherbeeséshez szükséges D-vitamin szintjének  vizsgálata is.

A panelben levő hormonvizsgálatok nagy része menstruációs ciklustól függő, ezért tervezett babavárás, illetve meddőségi kivizsgálás előtt érdemes kikérni nőgyógyász szakorvos tanácsát a vérvétel napját illetően.
Inzulin rezisztencia csomag
A vizsgálati csomagot olyan embereknek ajánljuk, akik túlsúlyosak, és emellett a következők bármelyike jelen van: családjukban előfordult cukorbetegség, magas a vérzsír-szintjük, kórelőzményben szerepel érbetegség, kevés fizikai aktivitást végeznek, vagy policisztás petefészek (PCO) szindrómájuk van. Mivel az inzulin rezisztencia visszafordítható állapot, így időben történő felismerése és kezelése kiemelten fontos.

A panel tartalmaz máj- és vesefunkciós méréseket, a vas- és zsíranyagcsere vizsgálatát, vércukor-terhelést (0 és 120 perces mérés, inzulin meghatározásokkal együtt), gyulladásos paraméterek és a D-vitamin vizsgálatát.

Mivel az inzulin rezisztencia laboratóriumi értékelésével kapcsolatban nincs egységes álláspont a klinikus szakorvosok között, ezért a lelettel érdemes felkeresni a megfelelő szakembert (endokrinológus, diabetológus vagy nőgyógyász), aki figyelembe véve a panaszokat, tüneteket és esetleg egyéb vizsgálatokat is, állítja fel a diagnózist.
D-vitamin csomag
Vizsgálati csomagunkat mindazok számára ajánljuk, akiknek ugyan panaszuk nincsen, de szeretnének áttekintő képet kapni szervezetük működéséről, emellett felmérni D-vitamin szintjüket. Ez a vitamin ugyanis nemcsak a csontok egészséges fejlődésében játszik szerepet, de az immunrendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer és az anyagcsere működésére is hatással van.

A panel vizsgálatai alapján képet kapunk a máj és vese működéséről, a szénhidrát-, fehérje-, és zsíranyagcsere állapotáról. A vizsgálatsor információt nyújt a vas- és csontháztartásról, emellett tájékoztat a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról.

A D-vitamin koncentrációját rendszeres időközönként (kb. negyedévente) érdemes ellenőrizni, az egészséges életmód szerves részeként.
Prosztata csomag
A prosztata csomagot ajánljuk minden 50 év feletti férfinak, illetve azoknak, akiknél nehéz, fájdalmas és/vagy gyakori vizeletürítés áll fenn. A panelben található PSA vizsgálat segíthet a prosztatarák diagnózisának felállításában.

A vizsgálatsor által átfogó képet kapunk a szervezet funkcióiról és állapotáról a máj- és veseműködés, fehérje-, zsír- és szénhidrátanyagcsere, ionok, vasháztartás vizsgálata által. Tájékoztat gyulladás esetleges jelenlétéről. Emellett természetesen a csomag kiemelt része a prosztata betegségei esetén megemelkedő prosztata specifikus antigén (PSA).

Mintavétel

 • a (PSA, fPSA, proPSA) teszteléshez szükséges vérmintákat az RDV (végbélen át ujjal történő prosztatavizsgálat), prosztatamasszázs, transzrektális (végbélen át zajló) ultrahangvizsgálat és a prosztatabiopszia előtt kell levenni. Ezek a beavatkozások emelkedett PSA, fPSA és proPSA értéket okozhatnak. Ajánlott a biopszia és a vérvizsgálat között hat hetes várakozási periódus.
 • intenzív fizikai testedzés (pl. hosszú ideig tartó kerékpározás), nemi aktus is megemelheti az értékeket.
 • prosztatát érintő fertőzés emelkedett értékekhez vezethet.
Megnövekedett PSA-szint esetén ajánlott urológus szakorvos felkeresése.
Metabolikus szindróma csomag
Vizsgálati csomagunkat ajánljuk minden olyan látogatónk számára, akiknél a metabolikus szindróma bármely eleme (centrális elhízás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavar, magas vérnyomás, magas húgysav-szint) fennáll. Panelünk segítséget nyújt abban, hogy a tünetegyüttes esetleges megbúvó komponensei is kiderüljenek.

A csomag tartalmazza az általános, a szervezet működését tükröző vizsgálatok (máj- és veseműködés, fehérje anyagcsere, vasháztartás, ionok, gyulladásos paraméterek) mellett a metabolikus szindróma laboratóriumi vizsgálatait (zsíranyagcsere, szénhidrát-háztartás, húgysav mérése).

A metabolikus szindróma diagnózisának felállításához a laboratóriumi mérések mellett szükségesek egyéb vizsgálatok is, amelyben háziorvosa nyújthat segítséget.
Pajzsmirigy csomag
Pajzsmirigy panelünket azoknak a betegeinknek ajánljuk, akik a következő tünetek, panaszok bármelyikét tapasztalják magukon: testsúlyváltozás, hajhullás, bőrszárazság vagy éppen izzadás, teherbeesési nehézségek, székrekedés vagy éppen hasmenés, levertség vagy éppen izgatottság. A felsoroltak hátterében ugyanis meghúzódhat a pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése.

A panel részeként vizsgáljuk a máj és a vese működését, a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét, a vasháztartást és a gyulladásos paramétereket, ionokat. Emellett nevéből adódóan a csomag tartalmazza a pajzsmirigy rendellenességeinek szűrésére alkalmazható TSH, valamint szabad T4 mérését.

Amennyiben a laboratóriumi eredmények alapján igazoltnak látszik a pajzsmirigy funkció károsodása, ajánlott endokrinológus szakorvos (hormon-specialista) felkeresése.
Gólya csomag- (terhességi laboratóriumi vizsgálat csomagok)
Gólya csomagunkat várandós kismamáknak ajánljuk. Három részből tevődik össze, melyek a három trimeszterre vonatkozó fontos laboratóriumi vizsgálatokat tartalmazzák.

Első trimeszter (-12. terhességi hétig)

I.    trimeszteri csomag tartalma: máj- és veseműködés, vérképző rendszer, hasnyálmirigy, pajzsmirigy, szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcsere, ionok, vasháztartás, alvadás, gyulladás vizsgálata, bizonyos fertőzések (Streptococcus, hepatitisz B és C, szifilisz) kimutatása,  D-vitamin és vércsoport meghatározása.

TORCH: kiegészítő csomag az első trimeszterben; Toxoplasma, Rubeola, Cytomegalovirus és Herpes simplex vírus fertőzések kimutatására szolgál.

Második  trimeszter (-24. terhességi hétig)

II.    trimeszteri csomag tartalma: máj- és veseműködés, vérképző rendszer, szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcsere, ionok, vasháztartás, gyulladás vizsgálata, a betöltött 16. héten alfa-fötoprotein mérése.

Harmadik  trimeszter (25. terhességi héttől)

III.    trimeszteri csomag tartalma: máj- és veseműködés, vérképző rendszer, szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcsere, ionok, vasháztartás, gyulladás vizsgálata, a 24-28. héten cukorterhelés.

Természetesen a csomagok külön-külön is megrendelhetőek, de általánosságban javasolható, hogy lehetőség szerint a vizsgálatok egyazon laboratóriumban kerüljenek elvégzésre, az összehasonlíthatóság érdekében.

Kerek Csomag (az elhízással kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok)
2015. 06. 08-tól rendelhető csomagunk:

Vizsgálati csomagunk segítségével a túlsúly egyes lehetséges  okaira derülhet fény. Vizsgáljuk, hogy fennáll-e az inzulinrezisztencia, vagy  a leptinrezisztencia állapota, esetleg a pajzsmirigy alulműködése okozhatja a többletsúlyt.

Amennyiben a leletek azt mutatják, hogy fentiek közül valamely állapot már kialakult, akkor  dietetikus felkeresése javasolt. Az ő segítségével meghatározható a személyre szabott, következetes étrend és fizikai aktivitási forma. Bár talán csábítóak lehetnek, mégis óvakodni kell a manapság népszerű, ún. divatdiétáktól és különféle csodaszerektől, mivel ezek gyakorta többet ártanak, mint használnak és nemritkán éppen ellentétes hatás érhető el velük.Ha a diéta és testmozgás nem elég hatékony, akkor pedig szükség lehet gyógyszeres és /vagy műtéti beavatkozásra. Ezzel kapcsolatban azonban kizárólagosan szakorvos dönthet.